LIC AAO Previous Question Papers Pdf Online Get Easy Download Link



LIC AAO Previous Question Papers

Candidates who are looking for LIC AAO Previous Question Papers those candidates are at the right page here in this page candidate get the previous question paper and exam pattern. For more details or latest updates they need to check the page regularly.
Life Insurance Corporation of India (LIC) invited online applications for filling up 700 Assistant Administrative Officer (AAO) posts. A large number of eligible and interested candidates applied for these posts. The examination is scheduled on 5th, 6th and 13th March 2016. So preparing this exam candidates need to set a best preparation to crack this exam.

From the below section of the page of www.jobme.in candidates check the Previous Question Papers and exam pattern of LIC AAO Exam2016.

LIC AAO Previous Question Papers

Name of Organizer
Life Insurance Corporation of India (LIC) invited
Name of post
Assistant Administrative Officer
Name of Exam
LIC AAO Exam 2016

 Exam Pattern:
Questions
Number of Questions
Marks
Reasoning Ability Test
30
90
Quantitative Aptitude Test
30
90
General Knowledge, Current Affairs Test
30
60
Computer Knowledge Test
30
60
English Language Test with Special emphasis on Grammar, Vocabulary and Comprehension
40
Total
160
300


LIC AAO Previous Question Papers

When they heard news of the hurricane, Maya and Julian decided to change their vacation plans. Instead of traveling to the island beach resort, they booked a room at a fancy new spa in the mountains. Their plans were a bit more expensive, but they'd heard wonderful things about the spa and they were relieved to find availability on such short notice.
Maya and Julian take beach vacations every year.
The spa is overpriced.
It is usually necessary to book at least six months in advance at the spa.
Maya and Julian decided to change their vacation plans because of the hurricane.
Answer: 4

2. A man was walking in the evening just before the sun set. His wife said that, his shadow fell on his right. If the wife was walking in the opposite direction of the man, then which direction the wife was facing?
North
West
South
East
Answer: 3


3. Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Key
2. Door
3. Lock
4. Room
5. Switch on       
5, 1, 2, 4, 3
4, 2, 1, 5, 3
1, 3, 2, 4, 5
1, 2, 3, 5, 4
Answer: 3

4. The main object of scientific layout is
To produce better quality of product
To utilise maximum floor area
To minimise production delays
All of these
Answer: 4

5. Guwahati High Court is the judicature of
Nagaland
Arunachal Pradesh
Assam
All of the above
Answer: 4

6. The Shimla Convention is an agreement that sets
Shimla as a tourist spot
Shimla as the capital of Himachal Pradesh
Boundary between India and Tibet
None of the above
Answer: 3


7. Who was the first Indian to win the World Amateur Billiards title?
Geet Sethi
Wilson Jones
Michael Ferreira
Manoj Kothari
Answer: 2

8. The national anthem was written by
Bankim Chandra Chatterjee
Rabindranath Tagore
Sarat Chandra Chatterjee
Aurobindo Ghosh
Answer: 2

9. The weekly Commonweal was founded by
Annie Besant
Bipan Chandra Pal
Bal Gangadhar Tilak
Sarojini Naidu
Answer: 1


10. Two men, Mohit and Neerej started walking towards each other, simultaneously from places P and Q respectively, which are 72 miles apart. They met after 6 hours. After their meeting, Mohit reduced his speed by 1 mile/h and Neerej increased by 1 mile/h. They arrived at Q and P respectively at the same time. Find their initial speeds :

6 ½ miles/h and 7½ miles/h
6 miles/h and 7 miles/h
6.5 miles/h and 5.5 miles/h
15 ½ miles/h and 9 miles/h
Answer: 3

Note:

On the page of www.jobme.in candidates get the full details about the LIC AAO Exam they need to keep visiting this page regularly for more updates.


सरकारी नौकरियों के ताज़ा अपडेट फेसबुक पर पाने के लिए नीचे दिए पेज को लाइक करें
अगर आपको पसंद है Please Like करे !

0 comments:

Post a Comment