ONGC Placement Papers for (CSE, ME, EE, ECE, Civil Engineering Pdf )


ONGC Placement Papers:
Oil and Natural Gas Corporation Limited has transmitted a notification titled as ONGC Placement Papers.
This organization invites online Application Form for filling up CSE, ME, EE, ECE, Civil Engineering Posts and also releases paper pattern in PDF format.

This notification is just for those candidates who are applied for the ONGC recruitment. If you get your admit card and now you want to prepare yourself for your exam and find your syllabus or previous question paper. Now you can get it from our site.

We have complete description about your syllabus. You can get complete information about syllabus and structure of exam. By getting the complete information you can prepare yourself for exams in a best manner.

Remaining information has been stated below on this page regarding this Recruitment. Keen applicants may get further information about essential information regarding paper pattern important questions etc. from the below section of this page.

ONGC Placement Papers Important Questions:

1. Who is the first Indian woman to win an Asian Games gold in 400m run?
A.    M. L. Valsamma
B.    P. T. Usha
C.    Kamaljit  Sandhu
D.   K. Malleshwari

Ans: C

2. The southernmost point of peninsular India, that is, Kanyakumari, is
A.    north of Tropic of Cancer
B.    south of the Equator
C.    south of the Capricorn
D.   north of the Equator

Ans: D

3. The higher the wind speed and the longer the fetch or distance of open water across which the wind blows and waves travel, the ____ waves and the ____ energy they process.

A.    larger, more
B.    larger, less
C.    smaller, more
D.   smaller, less

Ans: A

4. The hazards of radiation belts include

A.    deterioration of electronic circuits
B.    damage of solar cells of spacecraft
C.    adverse effect on living organisms
D.   All of the above

Ans: D

5. Rabindra nath Tagore’s ‘Jana Gana Mana’ has been adopted as India’s National Anthem. How many stanzas of the said song were adopted?

a.    Only the first stanza
b.    The whole song
c.    Third and Fourth stanza
d.    First and Second stanza

Ans: A

6. In a group of 6 boys and 4 girls, four children are to be selected. In how many different ways can they be selected such that at least one boy should be there?

A.    159
B.    194
C.    205
D.   209

Ans: D

7. In how many ways a committee, consisting of 5 men and 6 women can be formed from 8 men and 10 women?

A.    266
B.    5040
C.    11760
D.   86400

Ans: C

8. A large cube is formed from the material obtained by melting three smaller cubes of 3, 4 and 5 cm side. What is the ratio of the total surface areas of the smaller cubes and the large cube?

A.    2 : 1
B.    3 : 2
C.    25 : 18
D.   27 : 20

Ans: C

9. What is the difference between the compound interests on Rs. 5000 for 1 years at 4% per annum compounded yearly and half-yearly?

A.    Rs. 2.04
B.    Rs. 3.06
C.    Rs. 4.80
D.   Rs. 8.30

Ans: A

10. A boat running upstream takes 8 hours 48 minutes to cover a certain distance, while it takes 4 hours to cover the same distance running downstream. What is the ratio between the speed of the boat and speed of the water current respectively?

a.    2 : 1
b.    3 : 2
c.    8 : 3
d.    Cannot be determined

Ans: C

11. The oldest rocks in the earth’s crust were once molten, and came from deep inside the earth. The molten rock, called magma, spewed out in volcanic eruptions during the earth;s early life and solidified into hard rock’s called

A.    granite
B.    basalt
C.    igneous rocks
D.   sedimentary rocks

Ans: C

12. The law which states that the amount of gas dissolved in a liquid is proportional to its partial pressure is
A.    Dalton’s law
B.    Gay Lussac’s law
C.    Henry’s law
D.   Raoult’s law

Ans: C

13. It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

A.    work done in rolling is more than in lifting
B.    work done in lifting the stone is equal to rolling it
C.    work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
D.   work done in rolling a stone is less than in lifting it

Ans: D

14. Large transformers, when used for some time, become very hot and are cooled by circulating oil. The heating of the transformer is due to

A.    the heating effect of current alone
B.    hysteresis loss alone
C.    both the heating effect of current and hysteresis loss
D.   intense sunlight at noon

Ans: C

15. Pollination is best defined as
A.    transfer of pollen from anther to stigma
B.    germination of pollen grains
C.    growth of pollen tube in ovule
D.   visiting flowers by insects

Ans: A

16. Applying for Seasonal Employment occurs when a person requests to be considered for a job that is dependent on a particular season or time of year. Which situation below is the best example of Applying for Seasonal Employment?

A.    The ski instructors at Top of the Peak Ski School work from December through March.
B.    Matthew prefers jobs that allow him to work outdoors.
C.    Lucinda makes an appointment with the beach resort restaurant manager to interview for the summer waitressing position that was advertised in the newspaper.
D.   Doug’s ice cream shop stays open until 11 p.m. during the summer months.

Ans: C

17. Statement: “You are hereby appointed as a programmer with a probation period of one year and your performance will be reviewed at the end of the period for confirmation.” – A line in an appointment letter.
Assumptions:
I The performance of an individual generally is not known at the time of appointment offer.
II Generally an individual tries to prove his worth in the probation period.

A.    Only assumption I is implicit
B.    Only assumption II is implicit
C.    Either I or II is implicit
D.   Neither I nor II is implicit
E.    Both I and II are implicit

Ans: E

18. Swimming (Choose Correct Option)

A.    pool
B.    bathing suit
C.    water
D.   life jacket

Ans: C

19. QAR, RAS, SAT, TAU, _____

A.    UAV
B.    UAT
C.    TAS
D.   TAT

Ans: A

20. Which word does NOT belong with the others?

A.    guitar
B.    flute
C.    violin
D.   cello

Ans: B

Note: You may check Official Notice



सरकारी नौकरियों के ताज़ा अपडेट फेसबुक पर पाने के लिए नीचे दिए पेज को लाइक करें
अगर आपको पसंद है Please Like करे !

0 comments:

Post a Comment